Om oss Bli medlem Logga in

Mikromat i Mariettas

25 oktober, 2013

Skribent

Lovisa Hökstrand

Dela detta

Alla tycker om att äta, men det är tyvärr inte alla som gillar att laga mat. Som tur är, för alla er matlagningshatare, behöver det varken vara svårt eller tidskrävande att laga god mat. Man kan nämligen laga all den mat man kan tänkas behöva i mikron!

Så för att göra livet lite enklare för er har vi samlat tre stycken recpet som blir klara på nolltid! Och allt utan att ens röra spisen eller ugnen!

Macaroni & Cheese, Brownie in a cup och Microwave M&M cookie

Macaroni & Cheese

Ingredienser

  • ¾ dl makaroner

  • ½ dl vatten

  • 2 ½ msk mjölk

  • 1 dl riven cheddarost

 

Blanda makaronerna och vattnet i en stor skål. Koka makaroner genom att tillaga i mikrovågsugn på högsta värme i cirka 5 minuter, eller tills makaronerna är färdigkokta och allt vatten har absorberats. Pausa varannan minut för att röra om i skålen. Se till att skålen är tillräckligt stor, annars kommer vattnet att koka över.

Förflytta makaronerna till skålen/muggen som du vill servera i och rör i mjölken och den rivna osten. Värm i mikrovågsugnen igen i intervaller om 30 sekunder tills osten har smält helt. Rör om så att allting blandas ordentligt.

Brownie in a cup

Ingredienser

  • 2 msk smör

  • 3 msk socker

  • ½ krm vaniljsocker

  • 1 nypa salt

  • 1 äggula

  • 4 msk mjöl

  • 1 msk kakao

  • Choklad

Smält smöret i en kopp i mikron, rör sedan ner socker, vaniljsocker och salt i det smälta smöret.

Rör snabbt ner en äggula i smeten och blanda till sist ner mjölet och kakaon. Avsluta med några chokladbitar på toppen.

Tillaga i mikron i ca 1 minut eller tills kakan känns klar.

Microwave M&M cookie

Ingredienser:

  • 1 msk smör

  • 2 msk farinsocker

  • 1 nypa vaniljsocker

  • 1 nypa salt

  • 2 tsk mjölk

  • 2 msk mjöl

  • 2 msk M&Ms (eller chokladbitar)

Smält smöret i en skål och blanda i sockret, vaniljsockret och saltet. Rör ner mjölken och mjölet i degen. Blanda slutligen i chokladen.

Forma degen till en cirkel på en tallrik och tillaga i mikron i ca 1 min, pausa emellanåt för att undvika att kakan bränns.

Ta ut kakan ur mikron och låt den svalna i minst 5 minuter innan du äter den (jag förstår att det kan vara svårt att motstå frestelsen men jag måste uppmana till att försöka ändå).

Skribent och kock: Lovisa Hökstrand

Fotograf: Juliana Hansson